Interieur

Voordeur vervangen

Bij veel woningen, maar soms ook bedrijven, is het goed dat de voordeur eens vervangen wordt. Het aanzien van een pand wil wel eens niet in één stijl zijn. Soms heeft dat een reden, bijvoorbeeld het is oorspronkelijk als huurwoning gebouwd alle woningen in het blok hebben dezelfde voordeur, later zijn het koopwoningen geworden en de originele deur zit er nog in. Een enkele keer is een hele voortuin gemoderniseerd, alles achter de ramen is met de tijd meegegaan, maar de voordeur is weer niet aangepast aan de tijd. In deze tekst wat tips en adviezen bij voordeur vervangen.

Nu is het de tijd

Momenteel is er een groot assortiment aan voordeuren. Mooi zijn die voordeuren in de stijl van de jaren dertig van de vorige eeuw. Deze hebben dan ook weer een klein ruitje. Uiterst stijlvol zijn voordeuren met een lange smalle ruit. Nu is het van belang om de voordeur niet op zichzelf te bekijken. Misschien dat een voordeur in de stijl van de jaren dertig helemaal niet staat? Het gaat erom, als je de voorzijde van je woning of bedrijf tot een stijlvol geheel wil maken middels voordeur vervangen, dan is het nu de tijd. Het assortiment deuren is niet alleen groot, maar ook met het deurbeslag. Er is veel moois te koop van goede kwaliteit.

Alle materialen verkrijgbaar

Hout heeft zich bewezen. Iedereen kent de houten voordeur, hout is prima materiaal. Maar nu is er meer keuze, en het kan slim zijn om over te gaan op ander materiaal bij voordeur vervangen. Er zijn isolerende voordeuren van aluminium, maar meestal moet je naast de deur ook het deurkozijn vervangen. In ieder geval kan aluminium niet rotten of roesten, je hoeft de deur niet om de zoveel jaar over te schilderen. Ander bouwmateriaal wat enorm in opkomst is, kunststof. Voordeuren van kunststof hebben ook geen onderhoud nodig, en het verschil met hout is niet te zien. Zowel kunststof alsmede aluminium buitendeuren verdien je terug. Je hebt geen onderhoudskosten, en het heeft een isolerende werking met warmte en kou. In de winter hoef je niet zoveel te stoken en in de zomer hoeft de airconditioning niet zo hard te werken. Dit leidt tot een lagere energierekening, en door geen onderhoudskosten, verdien je de deur door de jaren heen terug. Op internet is te zien welke materialen er nog meer zijn bij voordeur vervangen. Alleen de isolerende voordeuren van aluminium en de kunststof deuren hebben zo’n beetje de grootste kostenbesparing op de lange termijn.

Bron: www.deurenweb.nl 

Eén reactie

  • Jan Dijkstra

    Dank u voor deze gids voor het kopen van een deur. Het is waar dat je het niet los van elkaar kunt zien, maar het moet altijd passen in het totaalbeeld van het huis. Ik ben ook op zoek naar een deur voor ons oude gebouw op dit moment en ik zal waarschijnlijk gaan voor een model dat er een beetje meer rustiek uitziet.