Outdoor

Een tuinscherm voor iedere tuin

Tuinschermen zijn schermen die je in je tuin kunt plaatsen met verschillende doeleinden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tuinscherm binnenshuis te plaatsen. Tuinschermen zijn speciaal bedoeld voor buiten. Ze kunnen dus goed tegen verschillende weeromstandigheden en worden geleverd met eventuele extra’s om het scherm buiten stevig vast te zetten. Denk bijvoorbeeld aan haringen en koorden om het scherm vast te zetten. Deze windschermen voor in de tuin bestaan uit een aantal panelen en heeft vaak een stevige voet of stabilisatievoet.

Varianten

Een tuinscherm heeft panelen van ongeveer een halve meter breedte. Ze zijn zo’n 1.65 meter hoog en de breedte hangt af van het aantal panelen. Doorgaans heeft een tuinscherm vier panelen. Het frame is van stalen buizen en de voeten van het frame zijn aan de buitenzijdes twee keer zo breed als in het midden, zodat ze vooral op de hoeken stevig staan. De panelen zijn van polyester en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Er zijn sobere witte of grijze doeken, maar ook blauw of rood is verkrijgbaar. Het is maar net waar je je tuinscherm voor wil inzetten.

Flexibele zonwering

Tuinschermen zijn door de panelen flexibel. Je kunt er bijvoorbeeld ook een hoek van maken. Ze wegen nog geen tien kilo en zijn daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Je kunt tuinschermen gebruiken als zonwering voor als de zon te warm of te fel is. Zeker als de zon gedurende de dag draait in de tuin, kan het verplaatsen dan handig zijn. Zo creëer je schaduw waar jij dat wil en voorkom je dat je eten of drinken te warm wordt bijvoorbeeld.

Privacy en winddicht

Ook kan een tuinscherm van pas komen voor privacy. Het voorkomt dat mensen zomaar je tuin in kunnen kijken, waardoor jij afgeschermd je eigen ding kunt doen in de tuin. Bij matige wind kunnen tuinschermen ook hulp bieden. Zo heb je geen last van de wind terwijl je in de tuin een boek leest of een puzzel maakt. Ook als het nog koud is buiten kan het handig zijn om wat wind uit je buitenruimte te houden. Dit werkt wel alleen bij matige wind, niet bij stevige wind. Je zorgt ervoor dat je scherm stevig staat door gebruik te maken van de haringen en koorden of door een bloempot of ander zwaar voorwerp op de poot te zetten.

Reacties uitgeschakeld voor Een tuinscherm voor iedere tuin