Outdoor

Een zwembad in de tuin aanleggen

Heb jij een mooie grote tuin en ben je op zoek naar iets bijzonders? Droom jij er al een poosje van een duik te kunnen nemen in je eigen zwembad? Het mooie weer komt steeds dichterbij, dus waarom wachten? Het is tijd voor een zwembad in de tuin.

Verschillende soorten zwembaden

Er zijn verschillende soorten zwembaden voor in je tuin. Zo kun je een opblaasbaar zwembad kopen. Deze is ideaal voor kleine kinderen bij warm weer. En wordt het weer wat kouder, dan ruim je het zwembad gewoon weer op. Het nadeel van dit zwembad is dat deze slechts enkele seizoenen meegaat en dat een baantje trekken vrijwel niet mogelijk is. Een ander alternatief zou dan een opbouw zwembad kunnen zijn. Deze is wat groter, wat het ronddobberen op een luchtbed zeker mogelijk maakt. Met behulp van een filterpomp kun je een opbouwzwembad zuiver houden en is het verversen van het water niet nodig. Is het zwemseizoen over? Dan breek je dit zwembad gewoon weer af. Wil je liever een vast zwembad in de tuin? Eentje waar je baantjes in kunt trekken en welke je niet na het zwemseizoen weer af hoeft te breken? Dan is een monoblock zwembad een uitstekende keuze. Dit zwembad wordt door de ervaren professionele zwembadbouwer in de fabriekshal gemaakt en bij jouw tuin geplaatst en gemonteerd. Met dit zwembad heb je iets unieks en kun je vele jaren vooruit.

Vele extra’s mogelijk

Is jouw keuze gevallen voor een vast zwembad in de tuin? Dan wil je uiteraard dat wat bij jou past. Wanneer je een zwembad in de tuin aan laat leggen, kun je vaak vele extra’s kiezen. Het is verstandig om te kijken naar een goed zwembadfilter en pomp. Door bijvoorbeeld een UV-lamp tussen de leidingen van het filtersysteem te laten plaatsen kun je het chloorverbruik al tot zeker 50% reduceren. Een warmtepomp is in ons land ook zeker geen overbodige luxe. Aangezien je ook met iets lagere temperaturen van het zwembad gebruik wilt maken. Let bij de aanschaf van een waterpomp op het energieverbruik. Vaak is de aanschaf van een energiezuinige variant wat duurder, maar verdien je dit in energiekosten vaak weer terug. Ook een zwembadafdekking is ons land, waar het hard kan waaien, zeker verstandig. Je wilt immers voorkomen dat bij een windvlaag je zwembad vol bladeren en ander tuinafval ligt. Veel zwembadafdekkingen kunnen weggewerkt worden in een nis, zodat je hier eigenlijk niks meer van ziet. Ben jij van plan een zwembad aan te laten leggen in de tuin? Ga dan op zoek naar een goede kwalitatieve zwembadbouwer. Zij kunnen je uitstekend adviseren en bieden je vaak de beste garanties. Zo geniet jij nog lang van jouw nieuwe zwembad in de tuin.

Reacties uitgeschakeld voor Een zwembad in de tuin aanleggen