Handig

Belang van goed slapen

Goed slapen is belangrijk. Met de juiste nachtrust zorg je voor een gezond gestel en kun je goed functioneren gedurende de dag. Veel mensen vergeten hoe belangrijk het is om goed te slapen. In dit artikel vertellen we je alles over het belang van goed slapen.

Om deze redenen is goed slapen belangrijk

Tijdens je slaap worden je hersenen als het ware goed schoongespoeld. Goed slapen betekent dus dat je hersenen de kans krijgen om zich goed te reinigen. Daarnaast zorgt een goede nachtrust ervoor dat je jouw emoties van de dag goed kunt verwerken. Je onthoudt wat je geleerd hebt en je raakt meer ontspannen.

Met deze tips kun je goed slapen

Je kunt verschillende dingen doen die ervoor zorgen dat je goed kunt slapen. Het is
belangrijk om deze tips goed in acht te nemen. Het bevordert een goede nachtrust. De volgende punten bevorderen een goede nachtrust:

Op tijd naar bed

Het is belangrijk dat je een goed ritme hebt gedurende de dag. Ga op tijd naar bed en sta om ongeveer dezelfde tijd op. Een regelmatig slaappatroon helpt je om op een vast tijdstip signalen af te geven en je kunt makkelijk in slaap komen en ook weer fijn opstaan.

Eet niet te veel voor het slapengaan

Het is niet verstandig om te veel te eten voor je gaat slapen. Je spijsvertering moet dan hard aan het werk, daardoor is je lichaam actiever en val je moeilijker in slaap.

Cafeïne beïnvloedt is slecht voor je biologische klok

Drink geen koffie- of andere cafeïne bevattende dranken voor je gaat slapen. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je te veel energie krijgt. Je valt later in slaap, je slaapt korter en ontrustiger.

Drink geen alcohol

Ook alcohol zorgt voor een slechte nachtrust. Drink daarom geen alcohol voor het slapen gaan. Je slaapt minder diep en wordt alsnog vermoeid wakker.

Slaap voldoende uren

Het aantal uren slaap is per persoon verschillend. Dit is afhankelijk van de leeftijd en de persoon zelf. Volgens de Amerikaanse National Sleep Foundation hebben de meeste volwassenen 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig.

Bron: www.Sleepyox.nl

Reacties uitgeschakeld voor Belang van goed slapen