Handig

De garage een make-over geven

Je hebt een huis gekocht en helemaal naar je zin aangepakt. De woonkamer mooi ingericht, een dakkapel om de slaapkamer wat ruimtelijker te maken en de badkamer aangepakt. Het huis is eindelijk af, op die ene ruimte na: de garage. De oude beschadigde betonnen vloer is niet mooi meer en de ruimte is niet geïsoleerd. Lekker klussen in de garage in de winter is er dus niet bij. Tijd om deze ruimte ook aan te pakken en een complete make-over te geven.

Een frisse hygiënische vloer met een vloercoating

Na het leeghalen van de garage, valt de lelijke betonvloer nog beter op. Deze is nodig aan vervanging toe. Je zou de betonvloer kunnen impregneren, maar het nadeel hiervan is dat je de vloer nog steeds blijft zien. Een vloercoating zou in dit geval een betere optie zijn. Met een vloercoating breng je een slijtvaste laag aan op je huidige vloer. Deze coating is uitermate geschikt voor een oude betonvloer en zorgt voor een nieuwe frisse en moderne uitstraling. De vloercoating is verkrijgbaar in meerdere kleuren en door decoratieve instrooivlokken te gebruiken, maar je de vloer nog persoonlijker. Een vloercoating zorgt voor een waterdichte vloer die goed en eenvoudig te onderhouden is. En daarmee is de basis van de ‘nieuwe’ garage gelegd.

Isoleren

Ben je van plan de garage als klusruimte te gebruiken, dan is het zeker verstandig om deze ruimte te isoleren. Je creëert hiermee een warme en droge opslagplek en klusruimte. Om te beginnen kunnen de garagemuren geïsoleerd worden. Dat kan bijvoorbeeld door middel van spouwmuurisolatie. Wanneer er geen spouw aanwezig is, is buitenmuurisolatie een andere optie. Door gevelbekleding te plaatsen bijvoorbeeld. Ook kunnen binnenmuren geïsoleerd worden, maar hierdoor gaat er ruimte verloren. Naast muurisolatie, is dakisolatie ook een optie. Welke isolatiemethode het meest geschikt is voor jouw garage, kun je het beste laten beoordelen door de vakman. Hij kan je hierin het beste adviseren.

De ruimte inrichten

Zeker wanneer je de garage effectief wilt gebruiken, is een goede indeling erg belangrijk. Met inbouwkasten en wandplanken, kom je al een heel eind. Zorg dan ook voor voldoende opbergruimte voor je gereedschap en andere materialen. Plaats bijvoorbeeld een handige, multifunctionele werkbank met daarboven een wandbord met al je gereedschap. Zo kun je het direct terugvinden en heb je alles bij de hand. Dient je garage naast werkplaats ook als fietsenstalling? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de fietsen met behulp van handige ophanghaken op te hangen. Zo staan ze niet in de weg wanneer jij aan het klussen bent en hou je veel ruimte over.

Reacties uitgeschakeld voor De garage een make-over geven