Interieur

Verschillende lijsten aan de muur

Een kamer decoreren is lang niet altijd even makkelijk. Aankleding is erg belangrijk en bepaalt de sfeer van je interieur. Zo zijn lijstjes voor aan de muur er ook in verschillende soorten. We kennen allemaal de fotolijsten wel, maar naast foto’s kunnen ook canvassen of posters ingelijst worden. In dit artikel bespreken we verschillende soorten lijsten die je kunt gebruiken voor de foto’s, schilderijen of posters aan de muur. Zo weet je precies war je op moet letten bij de aanschaf van een lijst.

De bekende fotolijsten

Fotolijsten zijn de meest bekende lijstjes. Uiteraard kun je hier jouw mooiste foto’s in plaatsen, maar ook krantenknipsels of mooie ansichtkaarten kun je inlijsten in een fotolijst. Fotolijsten zijn verkrijgbaar in veel verschillend formaten. Van heel erg klein tot ontzettend groot. De 10×15 en 13×18 zijn de meest gangbare formaten. Deze lijstjes zijn uitermate geschikt om op een dressoir te plaatsen of hang meerder fotolijsten bij elkaar en creëer zo een mooi geheel. Deze lijsten zijn te koop in veel verschillende uitvoeringen en materialen. Klassieke houten fotolijsten, fotolijsten in de Barokstijl, maar ook moderne zwarte kunststof fotolijsten zijn erg populair. Een fotolijst maakt jouw interieur uniek en persoonlijk.

Collage lijsten

Eigenlijk zijn de collage lijsten een variant van de fotolijsten. In een collage fotolijst kun je meerdere foto’s plaatsen en krijg je één geheel aan de muur. Collage lijsten zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo is er voor elk interieur wel een geschikte lijst te vinden.

Baklijsten

Een ander soort lijst, waar je jouw wand mee op kunt vrolijken, is de baklijst. Een baklijst is een soort bak, waar je bijvoorbeeld een canvas in kunt plaatsen. Door een canvas in te lijsten krijgt het nog meer aandacht. Daarnaast is je canvas goed beschermd en vormt deze dankzij de omlijsting één geheel met jouw interieur. In een baklijst lijkt je canvas als het ware te zweven in de lijst. Dat komt door de vrije ruimte rondom de canvas in de lijst. Het is een mooie luxe oplossing voor jouw schilderij.

Wissellijsten

Hou jij ervan zo nu en dan wat anders op te hangen? Dan is een wissellijst een uitstekende oplossing voor jou. Een wissellijst maakt het verwisselen van foto’s erg gemakkelijk. Ook voor posters is dit een fijne oplossing. En wat te denken van de tekeningen van je (klein)kinderen? Door steeds een nieuwe op te hangen in je wissellijst heb je telkens een nieuw stuk kunst aan de muur hangen en verfris je steeds opnieuw jouw interieur.

Reacties uitgeschakeld voor Verschillende lijsten aan de muur