Handig

Huis kopen, waar moet je opletten?

Je hebt een mooi huis gezien en wilt dit gaan bezichtigen. Maar wat komt erbij kijken? Waar moet je opletten? Met onderstaande tips kom je een heel eind vooruit.

Tip 1. Schakel een aankoopmakelaar in!

Een aankoopmakelaar weet precies waar hij of zij op moet letten. Je koopt zo minder snel een kat in de zak

Tip 2. Vraag jezelf af: is de indeling van de woning goed?

Vraag jezelf af of je tevreden bent met de indeling van het huis. Het is belangrijk om dit te bepalen, zo weet je of het huis echt bij je past. Kijk of de indeling past bij je eisen. Kijk of je nog moet verbouwen. Bereken eventuele kosten.

Tip 3. Buitenruimte!

Niet elke woning beschikt over een buitenruimte, zeker niet in de stad. Het is belangrijk dat je voor jezelf bepaald of je buitenruimte wilt, en zo ja wat voor buitenruimte? Wil je een tuin? Wil je een balkon? Wat moet de ligging zijn van het balkon of de tuin? Moet de tuin onderhoudsvriendelijk zijn?

Tip 4. Bepaal waar je wilt wonen!

Voordat je een huis gaat kopen is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt waar je wilt wonen. In wat voor buurt wil je wonen? Wil je in een stad wonen? Of woon je liever in een dorp? Welke voorzieningen moet er in de buurt zijn?

Tip 5. Bezichtiging!

Neem na dat je het huis hebt bezichtigd eventueel nog contact op met de verkopend makelaar. Dit kan handig zijn als je vragen hebt.

Tip 6. Ga nog een keer kijken!

Het is belangrijk dat je vaker gaat kijken. Een huis koop je niet zomaar. Het is belangrijk dat je jezelf er echt thuis voelt. Je wilt natuurlijk lang blijven. Ga daarom nog een keer kijken na de eerste bezichtiging en laat het bezinken.

Tip 7. Vergelijk!

Het is belangrijk dat je meerdere huizen bekijkt. Alleen zo heb je vergelijkingsmateriaal en weet je of het echt je droomhuis is.

Deze tips zijn natuurlijk maar een leidraad, maar ze zullen je wel helpen bij een succesvolle koop. Win genoeg advies in en bedenk goed wat jezelf wilt. Lukt dat? Dan zul je jouw droomhuis vinden.

Reacties uitgeschakeld voor Huis kopen, waar moet je opletten?