Interieur

Zo richt jij de kamer van een tiener in

Tieners, pubers of hoe je ze ook wilt noemen. Je kinderen zijn natuurlijk altijd fantastisch, echter kunnen ze in deze leeftijdscategorie soms ook flink lastig zijn. De pubertijd en middelbare school zijn natuurlijk een combinatie waar heel veel gebeurt in het leven van een tiener. Je wilt je tiener thuis dan ook een veilige basis bieden en dit begint bij een fijne slaapkamer. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je de kamer van je tiener kunt inrichten. Lees verder en ontdek! 

Waar begin je? 

Het inrichten van een (tiener)kamer begint net zoals het inrichten van iedere andere ruimte. Je maakt een plan. Hiervoor kun je inspiratie opdoen op Instagram, Pinterest of op andere websites. Heb je een tienerdochter? Dan gebruik van je vanzelfsprekend hele andere kleuren en interieurobjecten dan bij je tienerzoon. Het is belangrijk om ten minste één of meerdere primaire en secundaire kleuren te kiezen. Op basis hiervan kun je de inrichting gaan invullen. Doe dit altijd samen, in overleg, met je tienerdochter of zoon om samen tot een mooi ontwerp te komen. 

De inrichting zelf 

Wanneer je de kleuren hebt bepaald is het tijd om aan de inrichting zelf te beginnen. Behang of verf de muren in de kleur die jij hiervoor hebt gekozen. Vervolgens is het tijd om het interieur te kiezen. Kies een bed die aansluit op het ontwerp die jullie voor ogen hebben. Een tiener moet huiswerk maken dus is een bureau van groot belang. Verder dien je gordijnen te kiezen, want pubers houden van slapen. Je kunt kiezen uit verschillende type gordijnen zoals inbetweens, vitrages, vouwgordijnen en nog veel meer. Wanneer je echt iets unieks wilt kun je ook gordijnen op maat laten maken. 

Accessoires maken de kamer 

Een puberkamer is geen puberkamer zonder de juiste accessoires. Koop wat leuke accessoires van een serie, film of game die je puber leuk vindt. Zo creëer je een unieke inrichting en voelt het voor je kind een stuk meer als zijn of haar kamer. Het moet ten slotte ook een fijne ruimte zijn om in te verblijven. 

Het resultaat 

Door de inrichting van de kamer gestructureerd en volgens plan aan te pakken kan een mooi eindresultaat niet uitblijven. Zo heeft je tiener helemaal zijn of haar plekje waar hij of zij zich kan terugtrekken na een lange dag puber zijn. Dit is natuurlijk fijn voor je puber, maar ook voor jezelf.

Reacties uitgeschakeld voor Zo richt jij de kamer van een tiener in