Verbouwen

Zetwerk op maat wordt vaak aangeraden.

Het belang van daken is de afgelopen jaren gestegen. Het kan uw pand maken of breken. Dan wilt u natuurlijk de juiste keuze maken. Zetwerk op maat wordt hiervoor vaak aangeraden. Doordat de plaat in een andere vorm kan worden gebogen kan vrijwel elke vorm en hoek worden gerealiseerd. Hierdoor krijgt u een plaat die exact op uw dak aansluit. Daarnaast is de afwerking van zetwerk een stuk sneller en kost het minder tijd dan lassen. Wanneer u zetwerk op maat laat toepassen heeft u veel keuzemogelijkheden op het gebied van formaat, afwerking en materiaal. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld aluminium, lood, Plastisol of zink. Afhankelijk van het materiaal kunt u ook een kleur kiezen.

 

Wat houdt zetwerk Plastisol in?

Plastisol is plaatmateriaal dat steeds vaker wordt toegepast in de dakenbranche, door de vele voordelen. Het is een licht metaal dat makkelijk te bewerken is. Hierdoor kan vrijwel elk detail worden gerealiseerd. Plastisol is, in tegenstelling tot andere materialen, erg onderhoudsvrij. Om een hoogwaardig resultaat en mooi aanzien te behouden word het geadviseerd om het materiaal wel regelmatig schoon te maken. Dit kan eenvoudig met een vochtige doek. Daarnaast is het bestand tegen kromtrekking en tegen aantasting van schimmels. Plastisol wordt voorzien van een kunststof coating, deze is weersbestendig en in een breed scala aan kleuren leverbaar. Om deze redenen wordt Plastisol steeds meer gekozen voor woningen en panden.

Toepassing van Zetwerk Plastisol.

Plastisol wordt tegenwoordig veelvuldig toegepast voor zetwerk Plastisol. Dit betreft vooral voor boeiboorden, afdekkappen en daktrimmen. Omdat de platen geheel naar de maten van uw dak worden gemaakt en deze vrijwel naadloos worden geplaatst bent u verzekerd van een perfect eindresultaat. En met een kleurenpalet van 36 standaard kleuren zit u niet vast aan de kleur van het materiaal en is vrijwel elke gewenste kleur leverbaar. Door de kunststof coating is het materiaal weersbestendig. Dit maakt het een zeer geschikt materiaal voor op daken, aangezien deze veel invloeden van buitenaf hebben. Mocht er toch schade ontstaan aan uw Plastisol is deze eenvoudig te repareren.

Zoek je dakmaterialen voor een plat dak?

Heeft u een plat dak en zoekt u hier dakmaterialen voor? De keuze hierin is lastig. U moet niet alleen rekening houden met de dakbedekking maar ook met de dakafwerking. Denk bijvoorbeeld aan een daktrim. Deze zorgt niet alleen voor een mooie dakafwerking maar deze beschermt ook van invloeden van het weer en lekkage. Randen van platte daken zijn kwetsbaarder omdat vocht zich kan ophopen. Met als gevolg dat uw dakbedekking sneller slijt en dat de kans op lekkages verhoogd. Maar ook ongedierte of vogels kunnen zich op deze plekken vestigen. Door een daktrim te plaatsen beschermt u uw dak op kwetsbare plekken. Tevens verlengt een daktrim de levensduur van uw dak.

Eén reactie

  • Vincent Rondwijk

    Ik zou ook graag een dak willen dat weinig onderhoud vergt. Een dakcoating lijkt mij dan ook een handige manier om vuil tegen te gaan. Goed om te weten dat deze coating in verschillende kleuren te kiezen is.