Handig

Warme winters

Bij winter denk je misschien niet als eerst aan warmte. Toch kunnen de koude winterdagen op verschillende manieren worden opgewarmd. Dit kan letterlijk door een haardvuurtje of een verwarming maar ook door wat knusse lampjes en dekentjes. Er zijn veel creatieve oplossingen die tegenwoordig de winterdagen opwarmen. De kruik is overbodig met de komende uitvindingen. 

De knusse winterdagen  

De winterdagen kunnen voor sommige erg knus aanvoelen, de feestdagen en kerstlampjes zorgen voor gezelligheid en nostalgie. Toch is het ook veel donkerder in de winter en dalen de temperaturen. Om de winterdepressie te omzeilen is het belangrijk om ook warmte bij jou thuis te creëren.  Kaarsjes en extra dekens of sloffen kunnen al een groot verschil maken. Lekker een kerst film kijken met een warme chocolademelk of een heerlijk theetje maakt de winter erg knus. Je moet jezelf verwennen deze winter en er zijn veel online mogelijkheden om te bestellen.  

Warmte oplossingen  

Natuurlijk helpt het om een warme douche te nemen of een kruikje erbij te houden. Online is er ook massaal geproduceerd om de koude winterdagen warm aan te laten voelen. Zo zie je bij terrassen buiten niet alleen warmtelampen staan maar heb je ook warmte dekens op de stoelen die de hele leuning en de zitting van de stoel verwarmen. Zo blijft een terras in de winter ook toegankelijk. Ook zijn er hele warmte kussens die kunnen worden aangesloten. Het kussen trek je dan aan als een soort trui en door het verwarmingselement voelt dit net alsof je tegen de verwarming aanzit. Ook werken veel mensen weer thuis door de maatregelen. Wil je geld besparen op verwarming kosten maar toch geen koude handen krijgen, kies dan voor een verwarmde muismat bijvoorbeeld. Dit zijn bizarre uitvindingen die als je er over nadenkt toch wel erg fijn zijn om uit te proberen.  

Een warme woning  

Naast al deze nieuwste snufjes kan je ook meer de focus leggen op het duurzaam verwarmen van je huis. Om zo op lange termijn kosten te besparen maar toch nog heerlijk in een warm huisje thuis te komen. Met vloerverwarming of plafondverwarming creëer je een aangenaam binnenklimaat. Zo hoeven gasten nooit met een extra truien te komen en hoef jij minder op de kleintjes te letten. Dit is natuurlijk de basis als het gaat om een warme sfeer in huis. Een haardvuur kan tijdelijk zorgen voor hitte maar verwarming kan verspreid over een langere periode de warmte verzorgen. Het is goed om hier ook aandacht aan te besteden.

Reacties uitgeschakeld voor Warme winters