Interieur

De voordelen van een multiplank vloer

Heb je een nieuwe vloer nodig, dan zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten om uit te kiezen. De mooiste vloer blijft toch de traditionele houten vloer. Met geen enkel ander type vloer creëer je namelijk de authentieke en knusse uitstraling die een massief houten vloer heeft. Echter zitten er aan houten vloeren flink wat praktische nadelen. Gelukkig zijn er voldoende goede alternatieven te vinden. Eén hiervan is de multiplank vloer. In dit artikel lees je alles over de voordelen van dit type vloer. 

Wat is een multiplank vloer? 

Een multiplank vloer is een vloer die door de massief houten toplaag erg lijkt op een traditionele houten vloer. Het verschil zit hem echter in het onderste deel van de planken. Deze bestaan bij multiplank uit verschillende lagen multiplex die kruislings met elkaar verlijmd zijn. Dit type vloer lijkt ook erg op lamelparket, maar waar voor multiplex berkenhout wordt gebruikt, is dit voor lamelparket vurenhout. 

De voordelen van multiplank op een rij 

Kiezen voor een multiplank vloer als alternatief voor een massief houten vloer heeft erg veel voordelen. We zetten ze voor je op een rij: 

  • Het verschil tussen multiplank en een echte houten vloer is vrijwel niet te zien. Ook met multiplank creëer je die warme en authentieke sfeer die echt hout heeft. 
  • Ten opzichte van hardhout is een multiplank vloer stukken goedkoper. Ideaal als je een wat beperkter budget hebt. 
  • De lagen multiplex zorgen ervoor dat de vloer nooit uitzet of krimpt. Hierdoor is multiplank uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. 
  • Met een multiplank vloer kun je qua uitstraling alle kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een visgraat- of Hongaarse punt patroon. Ook is het in heel veel verschillende kleuren beschikbaar, waardoor er altijd wel eentje bijzit die perfect bij je past. 
  • Dit type vloer is ook ecologisch verantwoord. Dit komt doordat alleen de toplaag uit hardhout bestaat, waardoor er minder hout hoeft te worden gebruikt. Beter voor het milieu dus! 
  • Een multiplank vloer kan zwevend worden gelegd. Dit is stukken makkelijker dan wanneer je hem moet vastlijmen. Als je niet heel handig bent kun je deze vloer dus toch zelf leggen. 

Kortom, een multiplank vloer biedt je het beste van twee werelden: de prachtige uitstraling van echt hout, gecombineerd met de praktische voorbeelden van een type vloer als laminaat. Een uitstekende keuze dus als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. 

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een multiplank vloer