Duurzaam

De kenmerken van dubbel glas

Is het tijd geworden voor (nieuw) dubbel glas? Dan doe je er goed aan om je in te lezen over wat voor soorten dubbel glas er zijn en wat de kenmerken van het glas zijn. Wij gaan je in deze blog er meer over vertellen.

Dubbel glas

Dubbel glas is de term voor dubbele beglazing. Dubbele beglazing is een vorm van warmte-isolatie die zorgt voor een betere isolatie en comfort dan enkel glas. Dubbele beglazing bestaat uit twee glasplaten met daartussen een luchtdichte afdichting.

Dubbele beglazing is een vorm van isolatie voor ramen met twee glasplaten, gescheiden door een kleine opening. Dubbele beglazing is een betaalbare en duurzame manier om warmteverlies en geluid te verminderen. Ze zijn in veel landen populair omdat ze het energieverbruik voor verwarming en koeling verlagen en geluidsoverlast verminderen. Ramen met dubbel glas zijn duurder dan ramen met enkel glas, maar ze besparen ook energie en zijn gemakkelijker schoon te houden. Ramen met dubbele beglazing met low-e-coatings helpen de warmteoverdracht tussen binnen en buiten te verminderen, wat vooral waardevol kan zijn in gebieden met een ruw klimaat.

Isolatieglas
Isolatieglas is een type raam dat wordt gebruikt om de binnenkant van een gebouw warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Isolerend glas vermindert het geluid van buiten en helpt om een rustigere omgeving te creëren voor degenen die binnen zijn. Het laat ook geen ultraviolette stralen van zonlicht binnen, dus het kan een effectieve manier zijn om het energieverbruik te verminderen.

Zonwerend glas
Zonwerend glas wordt gebruikt als een vorm van isolatie en bescherming. Het helpt om de behoefte aan airconditioning in de zomer en verwarming in de winter te verminderen.

Het is gebleken dat zonwerend glas tot 40% bespaart op de energierekening in een woning of bedrijf. Het maakt het ook mogelijk voor meer natuurlijk licht in gebouwen, wat de productiviteit, het humeur en de algemene gezondheid van werknemers kan verbeteren.

Reacties uitgeschakeld voor De kenmerken van dubbel glas