Verbouwen

Stormschade aan dak laten repareren

Is er een storm langs geweest en heeft deze schade veroorzaakt? Dan is het van belang om zo snel als mogelijk deze schade te (laten) herstellen. Wanneer er dakpannen zijn verschoven, is het gevaar een regenbui, hierdoor kan er een lekkage naar boven komen.

Het nadeel is alleen dat het vinden van een dakdekkersbedrijf in een drukke periode. Iedereen wilt tegelijkertijd iemand hebben die kan helpen bij het oplossen van de stormschade.

Schade achterhalen

Belangrijk om dus eerst in kaart te brengen door een visuele inspectie van het dak. Mocht dit niet voldoende zichtbaar zijn, dan zal er toch iemand het dak op moeten. Er zijn diverse websites die een vergelijking van dakdekkers aanbieden. Normaal gesproken is het mogelijk om hier diverse offertes in korte tijd te ontvangen, echter bij storm drukte, kan het sneller zijn om een lokale dakdekker te contacten. Zelf heb ik zelf Dakwerken de Jong ingeschakeld en hadden we het geluk dat deze nog een plek vrij hadden.

Om het voorbeeld compleet te maken, na de storm lagen er een paar nokvorsten scheef. Deze hebben wij binnen een paar dagen laten repareren en de totale kosten hiervoor kwamen net iets onder de 200 euro uit.

Zelf het dak op gaan

Afhankelijk van de situatie, kan het een mogelijkheid zijn om zelf het dak op te gaan en wat schade te herstellen. De veiligheid dient altijd voorop te staan, maar soms is het mogelijk om via de trap, makkelijk bereikbare dakpannen, recht te leggen. Als je zelf niet zeker bent om het uit te voeren, is er misschien in de nabije omgeving die kan ondersteunen.

Al is het om tijdelijk de schade te verhelpen om daarna op termijn het dak goed te laten herstellen. Voor de kleine schades is het niet perse nodig om een dakdekker in te schakelen, ook een klussenbedrijf kan hiervoor worden ingeschakeld.

Verzekeringen op de hoogte brengen

Voor de woonhuisverzekering is de kans groot dat de stormschade onderdeel is van het pakket. Zeker bij de grotere schades waar er meer dan enkele verschoven dakpannen zijn, is het goed om de verzekering zo vlug als mogelijk op de hoogte te brengen. Maak foto’s van de situatie en vraag de verzekering naar de volgende stappen. Wellicht is er een offerte nodig van een dakdekker, maar in sommige gevallen werken ze samen met dakdekkers.

Hetzelfde geldt op het moment dat je in een huurwoning zit. Breng de eigenaar of woonstichting zo snel als mogelijk op de hoogte en vraag een reparatie van de schade aan.

Reacties uitgeschakeld voor Stormschade aan dak laten repareren