Handig

Jezelf buitengesloten? Laat een slotenmaker jou helpen!

Ben je snel de deur uitgegaan zonder te controleren of je je sleutels wel mee hebt genomen? Dan kan het zomaar zijn dat jij je huis niet meer inkomt. Sommige mensen hebben nog ergens anders een sleutel liggen waar ze hem op kunnen halen, maar helaas is dit niet altijd het geval en wat moet je dan doen?

Wat te doen wanneer jij je sleutels binnen hebt laten liggen?

Wanneer je in alle haast bent vertrokken en je hebt je sleutels binnen laten liggen kom je natuurlijk niet zomaar meer binnen. In de meeste gevallen heeft één van de buren wel een sleutel of een bekende van je. Maar wanneer dit niet het geval is moet je toch op een andere manier binnenkomen. Je wilt natuurlijk niet direct een slotenmaker bellen en daarom kan je ervoor kiezen om eerst de volgende tips te volgen.

Controleer of je een raam of deur open hebt laten staan. Wanneer je namelijk snel je huis uit bent gegaan kan het maar zo zijn dat je een raam of deur bent vergeten. Je kan dan via deze weg weer naar binnen. Wanneer dit niet het geval is, is het vooral heel belangrijk om van de sloten af te blijven. Je wilt natuurlijk de sloten niet kapot maken. Vaak wordt er namelijk gedacht dat je de sloten wel makkelijk open maakt zonder sleutel, maar dit is niet altijd het geval.

Bel een slotenmaker

Wanneer je er zeker van bent dat je geen ramen en/of deuren open hebt staan, kan je er het beste voor kiezen om een slotenmaker te bellen. Vaak kunnen slotenmakers erg snel komen om jou te helpen. Zij beschikken dan ook over speciale gereedschappen de deuren van jouw huis weer makkelijk op kunnen maken, zonder de sloten kapot te maken. Op deze manier hoeft het slot ook niet vervangen te worden omdat ze voorzichtig te werk zijn gegaan en niks kapot hebben gemaakt.

Wanneer je toch gaat proberen om de sloten zelf open te maken kan het zijn dat je de sloten kapot maakt en dat er alsnog een slotenmaker moet komen om de sloten te vervangen voor nieuwe. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Reacties uitgeschakeld voor Jezelf buitengesloten? Laat een slotenmaker jou helpen!