Handig

Hoe voorkom je een verstopte afvoer?

Het is erg vervelend wanneer je last hebt van een verstopte afvoer en daarom is het beter dat je een verstopte afvoer voorkomt. Wanneer je er pas achter komt als de afvoer verstopt is ben je vaak te laat en moet er veel opgelost worden. In dit blog lees je alles over hoe je een verstopte afvoer kan voorkomen.

Maak je afvoer regelmatig schoon

Het klinkt logisch maar het belangrijkste is om je afvoer goed schoon te maken. Het is dus belangrijk dat je na het douchen alle haren uit het putje verwijderd. Je kan bijvoorbeeld ook gebruik maken van een douchezeef en zo voorkom je dat alle haren in de afvoer terecht komen. Helaas lukt het niet om altijd alle haren tegen te houden en daarom moet jezelf ook altijd controleren of er haren in het doucheputje terecht zijn gekomen. Wat ook belangrijk is dat je elke maand het doucheputje even losdraait en hier de viezigheid uit verwijderd. Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor je wasbak. Wanneer je pannen en borden gaat afspoelen is het belangrijk dat je alle etensresten verwijderd uit de wasbak.

Wat ook erg goed helpt is om elke maand een handje soda in alle gootstenen en afvoerputjes te strooien. De soda zorgt er namelijk voor dat de etensresten, zeepresten en alle andere soorten vuil losgeweekt worden.

De riolering goed doorspoelen

Met de afvoerputjes zelf schoonhouden en er wat soda ingooien om al het vuil los te weken, kan je natuurlijk niet alles schoonmaken. Het is dus belangrijk dat je 2 keer in het jaar alles goed doorspoelt. Je kan er voor kiezen om dit zelf te doen en zelf de riolering goed schoon te spoelen. Wanneer je dit gaat doen zijn er speciale middelen voor.

Wanneer je dit liever niet zelf doet maar dit laat doen kan je er altijd voor kiezen om een ontstoppingsbedrijf de riolering door te laten spoelen. Zij weten natuurlijk precies wat ze moeten doen en hoe ze de riolering schoon moeten spoelen.

Bel een loodgieter

Wanneer je toch last hebt van een verstopte riolering of afvoer moet er een loodgieter langskomen om dit probleem te verhelpen. Zij kunnen je direct helpen met het probleem en kunnen dit gemakkelijk oplossen.

Bron: https://rotterdam-loodgietersbedrijf.nl/

Reacties uitgeschakeld voor Hoe voorkom je een verstopte afvoer?