Handig

Futon matras

Wist je wel dat Japanners er een heel andere wijze van slapen op nahouden dan dat wij doorgaans gewend zijn? Of beter: nadat Japanners wakker geworden zijn is het eerste dat ze doen het matras oprollen en opbergen, terwijl wij doorgaans meteen onder de douche stappen of aan het ontbijt gaan. Vervolgens lijkt het alsof er nooit iemand in de slaapkamer geslapen heeft en kan de slaapkamer dus prima voor andere activiteiten gebruikt worden. Ideaal dus als je ruimtegebrek hebt.

Het oprolbare matras biedt optimaal slaapcomfort
Het matras
waarop de Japanners liggen en dat dus zo goed en gemakkelijk op te rollen is, is een zogenaamd futon matras. Je zou wellicht denken dat de kwaliteit te wensen overlaat omdat je het matras zo gemakkelijk oprolt, niets is echter minder waar. Een futon matras biedt het best denkbare slaapcomfort. Heb je eens het slaapgenot van een futon matras ervaren, dan wil je echt nooit meer anders.

Futon matras is aangepast, Nederlander is langer en zwaarder
De Japanner legt het futon op een dun matje. Dat is ruim voldoende voor de lichte en kleine Japanner. Futon matrassen raken ook in ons land steeds meer in trek, al zijn ze wel aangepast ten opzichte van de combinatie futon en matje zoals ze dat in Japan kennen. De reden is simpel: Nederlanders zijn langer en zwaarder. En dus wordt een futon matras in Nederland gecombineerd met een onderstel, met een bedbodem dus.

Harde basis met zes lagen katoen en een zacht vlies
Een futon is van zichzelf al redelijk hard van aard. Vervolgens komen daar nog eens zes lagen met katoen om het matras én een zachter vlies. En voor zij die het nog niet weten; deze combinatie biedt optimaal slaapcomfort. De populariteit in Nederland groeit dus, zeker ook onder de mensen die een zwakkere rug hebben. Op een futon matras slapen zij prima, voelen ze zich overdag veel fitter en hebben ze eindelijk weer eens het gevoel echt uitgerust te zijn.

Veel lager onderstel lijkt meer ruimte te bieden
Het onderstel dat in Nederland aan het futon matras gekoppeld is, is beduidend lager dan zoals we het gemiddelde bed in Nederland kennen. Daardoor heeft het er alle schijn van dat de slaapkamer ineens een stuk groter is. Omdat de populariteit groeit in ons land, wordt het aanbod wat betreft kleur, soort en maat steeds uitgebreider.

Voor het hoofdeinde worden diverse materialen gebruikt
Ook het hoofdeinde beschikt over futon en kan geproduceerd zijn van diverse materialen, zoals het onderstel doorgaans van natuurlijk hout is. Voor het hoofdeinde wordt ook wel glas en kunststof gebruikt. Bij een futon kun je ook steeds meer accessoires aanschaffen. Daardoor heeft het gecombineerde futon in ons land ondertussen een stevige positie ingenomen. Oh ja, om ruimte te creëren of te besparen is het gebruik van een futon matras op de logeerkamer ideaal. Aan de andere kant is het ook weer zonde, want eigenlijk zou je in je eigen slaapkamer over een futon matras moeten beschikken.

Reacties uitgeschakeld voor Futon matras