Handig

De verschillende stijlen voordeuren

Een proper uitziende voordeur geeft de eerste indruk van je huis. Het verzorgt het doorgang gedeelte van de gevel en geeft een impressie wat de mensen kunnen verwachten bij binnenkomst. En dan hebben we het nog niet eens over de uitwerking op de waarde van je woning. Maar hoe bepaal je welke deur past bij je woning? Een voordeur moet net als de buitenkant van je woning, bestand zijn tegen weersomstandigheden en bescherming bieden tegen indringers. Tegelijkertijd moet de deur een mooi totaalplaatje maken van het geheel.

Omdat functionaliteit een van de belangrijkste doelen is, is het beste om de keuzes ten opzichte van welk materiaal het moet gaan worden, je te beperken tot hout, kunststof of aluminium. Tegenwoordig bieden verschillende stijlen voordeuren ruime keuzes in materialen en kleuren, waarmee ze een rijke aanvulling vormen op woningen in oude of moderne stijl. Vragen weinig onderhoud, bieden een betere beveiliging en hebben een verbeterde isolatie. Over het algemeen is voor het vervangen van een voordeur geen bouwvergunning nodig, tenzij het huis een monumentaal pand is of dat er sprake is van een omgevingsvergunning.

Een klassieke stijl is tijdloos

Klassieke houten voordeuren zijn luxueus en mooi, maar vragen ook behoorlijk wat onderhoud. Hout is een product wat gevoelig is voor vocht. Ook zonlicht is een belangrijke factor en kan je deur behoorlijk aantasten. Het is daarom hoofdzaak om je deur eens in de zoveel tijd een grondige onderhoudsbeurt te geven om hem tegen weersomstandigheden te beschermen. En ben je op zoek naar voor-afgewerkte deuren, zoek dan deuren met een duurzame hoogglans afwerking, omdat deze de beste bescherming biedt. Heb je besloten om de afwerking zelf te doen, zorg dan dat je de boven en onderkant van de deur meepakt om te voorkomen dat die plekken geen vocht kunnen absorberen.

Praktisch en onderhoudsvrij

Kunststof voordeuren zijn relatief betaalbare deuren vervaardigd van glasvezelcomposiet. Ze worden meestal gekozen vanwege hun duurzaamheid en omdat ze praktisch onderhoudsvrij zijn. De deuren gaan zeer lang mee en over het algemeen wordt er op kunststof deuren gemiddeld 10 jaar garantie gegeven. Het voordeel is wel dat ze lastig te forceren zijn, goede isolatie hebben, voordeliger in aanschaf en weinig onderhoud vragen.

Nadeel is wel dat ze bij schade lastig te repareren zijn. Kunststof voordeuren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoering en kleuren. Ze gaan jaren mee zonder dat er een likje verf of beits aan te pas komt, ze zijn goed bestand tegen een barre klimaatomstandigheden en zijn zeer goed geïsoleerd. En vind je een houten deur mooier, maar gaat je voorkeur uit naar kunststof, neem dan een kunststof voordeur met houtnerf voor de “hout-look”.

De perfecte keuze voor moderne woningen

Van de verschillende stijlen voordeuren is een aluminium deur een van de modernste. Deze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze hebben een hoge isolatiewaarde, ze zijn duurzaam en vormvast. De deuren zijn bestand tegen hoge temperaturen, wat een goede bescherming biedt bij brand. Bij de keuze van een voordeur is het altijd het beste om te kiezen voor een inbraakwerende aluminium voordeur.

Toegangsdeuren hebben altijd de aandacht van het inbrekersgilde, een inbraakwerende aluminium voordeur zorgt voor je gemoedsrust. Door hun subtiele vorm zijn ze ideaal om te combineren met glas. Ondanks dat dit stevige duurzame deuren zijn, kleven er toch wat nadelen aan. Aluminium voordeuren vallen duurder uit dan houten of kunststof voordeuren en kunnen gevoelig zijn voor corrosie. Maar daarentegen heb je een voordeur voor het leven.                                                       

Bron: deurenweb.nl

Reacties uitgeschakeld voor De verschillende stijlen voordeuren