Handig

Hoe richt je een nieuw huis in?

Het lijkt zo heerlijk, maar in de praktijk blijkt het voor mensen nog helemaal niet mee te vallen. Een nieuw huis betrekken, en het helemaal vanaf de basis opnieuw kunnen inrichten. Een blanco canvas. Voor veel mensen blijkt het een hele klus om hier zodanig mee aan de slag te gaan dat zij tevreden zijn met het resultaat, en het nieuwe huis ook echt als een thuis gaat aanvoelen.

Nieuw huis

Woon je al een tijdje in je bestaande woning, dan droom je er misschien wel eens van. Een heel nieuw huis, volledig naar jouw smaak inrichten. Weer eens beginnen bij 0 en kijken wat je echt wil, in plaats van steeds een beetje nieuwe dingen aanschaffen en je interieur veranderen.

Als het gaat om een bestaande woning, dan zit er vaak al een duidelijke indeling in een huis en heb je het waarschijnlijk al eens gezien met de meubels van de vorige bewoners er nog in. Dit kan je een zetje in de goede richting als het gaat om de inrichting, maar het kan ook belemmerend werken. Je zal tenslotte al snel geneigd zijn om grofweg dezelfde indeling aan te houden als die je gezien hebt, terwijl je op die manier misschien wel hele mooie mogelijkheden over het hoofd ziet.

Is het huis nieuwbouw, of laat je het zelfs helemaal naar je wens bouwen, dan begin je echt helemaal blanco en kun je het huis ontwerpen en inrichten zoals je zelf wilt.

Te veel

Voor veel mensen blijkt dit een lastige klus te zijn, ze vinden het lastig om het geheel te overzien en alle meubels op de beste plek te plaatsen. Professionals kunnen je helpen om goed in kaart te brengen wat jouw wensen zijn, en dit vorm te geven in je nieuwe woning. Je vindt deze hulptroepen overal, zoek maar eens op interieurdesign Schoten of iedere andere woonplaats. Of je nu een binnenhuisarchitect in Antwerpen of een interieurarchitect Kapellen zoekt, de hulp is altijd in de buurt.

Wil je deze klus toch zelf doen? Dan loont het de moeite om iedere ruimte van je nieuwe huis netjes op schaal te tekenen, en hierna te gaan spelen met de inrichting. Zorg voor tekeningen op schaal van alle meubelstukken, en ga maar eens puzzelen. Als we de bank nu hier zetten, kan de kast er dan nog precies wel of niet naast? En de eethoek daar links, hebben we dan nog genoeg ruimte om erlangs te lopen? Je komt er naarmate je verder puzzelt vanzelf achter.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe richt je een nieuw huis in?