Outdoor

De mogelijkheden van kunstgras

Een strak uitziend gazon willen aanleggen, maar daar verder geen omkijken meer naar hebben? Met kunstgras wordt die mogelijkheid geboden en wordt het steeds meer als alternatief gezien. Bij de aanleg van een gazon met echt gras, komt er nogal veel erbij kijken. Ook het onderhoudt kan veeleisend zijn. Denk maar aan het steeds moeten bewateren in de zomer en het regelmatig moeten bemesten. Er is dan nog de kans dat het gazon er niet mooi bij zal staan. Gelukkig kan het allemaal dus op een veel eenvoudigere manier.

Het kunstgras staat er altijd groen bij

Zelfs in hartje winter of het heetst van de zomer. Deze constante uitstraling van het gras is het ook wat het aantrekkelijk maakt en de keuze laat vallen op kunstgras. Er valt trouwens ook te kiezen uit andere kleuren dan groen alleen. Dat biedt de mogelijkheid om ermee te variëren en de tuin, balkon of terras een uniek tintje te geven. Afhankelijk van de plek waar het gras zal worden geplaatst, zal er apart te werk moeten worden gegaan. Het begint al bij het moeten maken van een keuze uit de verschillende kunstgrassoorten. De lengte van het gras is daar van belang en moet het niet alleen als echt gras lijken, maar ook aanvoelen. Indien er met blote voeten over gelopen zal worden, moet er voor een zacht aanvoelende soort worden gekozen. Voor op het terras of balkon zal dat vaak het geval zijn. Kunstgras dat geplaatst zal worden in de tuin moet wel een `nabehandeling` van zand ondergaan. Het fijn zand dient namelijk over het gras heen gestrooid te worden waardoor de mat niet alleen op zijn plaats zal blijven liggen, maar het gras ook mooi rechtop blijft staan.

Veilig voor de kinderen en huisdieren

Het materiaal waar het kunstgras uit is vervaardigd, voldoet aan strenge eisen en laat het gras dus geen stoffen vrij die een gezondheidsrisico kunnen vormen. Zelfs bij langdurige inwerking van de elementen van het weer zullen er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Personen die last hebben van hooikoorts en andere allergische reacties zullen zich ook zonder zorgen kunnen bewegen op het kunstgras. Het schoonhouden is vrij eenvoudig en moet er alleen voor gezorgd worden dat al het vuil met een hark of een bezem wordt verwijderd. Het is uiteraard wel belangrijk dat huisdieren niet op de mat hun behoefte zullen doen. Vooral in het begin zal er daar extra op gelet moeten worden. Vocht blijft niet op het gras liggen, maar verdwijnt met gemak door de poreuze onderlaag. Met het juist onderhoudt, gaat het kunstgras jaren mee, tot zelfs 25 jaar. De initieel wat hogere kosten voor de aanschaf vallen al gauw in het niet wanneer de vele voordelen naast elkaar worden gezet.

Bron: Kunstgrashuis.nl

Reacties uitgeschakeld voor De mogelijkheden van kunstgras