Veiligheid

Slotengids: installatie en onderhoudstips!

Deurbeslag, hier komt een hoop bij kijken. In dit blog lichten we de sloten uit. Het installeren van sloten wordt een eenvoudige en snelle activiteit voor professionals, maar als je doel is om de installatie uit te voeren op jouw eigen, dan moet je aandacht besteden aan een aantal punten.

We hebben een aantal van de belangrijkste vragen met betrekking tot sloten gescheiden, zodat jou iets meer over deze sector kunt begrijpen.

Wat is de boorafstand en hoe meet je die?

Het meten van de boorafstand is zeer eenvoudig! Gebruik gewoon een liniaal die de millimeters meet tussen het uiteinde en het draaimiddelpunt van de sleutel, d.w.z. het midden van de cilinder. De meest voorkomende afstanden zijn 40 of 55 millimeter.

Hoe onderhoud ik de sloten?

Onderhoud is niets anders dan het reinigen van het slot en het uitvoeren ervan is een fundamentele activiteit. Sloten zijn immers van metaal en worden voortdurend blootgesteld aan vocht, wind en andere aspecten die het onderdeel aantasten.

In geen geval mogen oplosmiddelen, grafietpoeder, chloorproducten, zeep, staalwol en andere oplossingen worden gebruikt tijdens het onderhoud van de sloten.
Gebruik voor het juiste onderhoud alleen een met water bevochtigde flanel, om de afwerking van het slot niet aan te tasten of te beschadigen.

Het onderhoud moet om de 6 maanden gebeuren en de gebruiker mag slechts 2 druppels minerale olie gebruiken om de bewegende delen van het onderdeel te smeren.

Leer hoe jou de sloten kunt opslaan en onderhouden

Het toevoegen van slechts 2 druppels olie is de ideale dosering om jouw onderdeel gesmeerd te houden, omdat de overtollige olie in het slot het kan beschadigen en de gebruiksduur ervan kan verkorten.

Het is belangrijk om ook de cilinders te smeren! Breng gewoon de 2 druppels minerale olie aan op de sleutel, steek het in het onderdeel en dat is het.

Het gebruik van een ontvettingsmiddel toont op het eerste moment de efficiëntie van het smeerproces aan, maar na verloop van tijd zal het product oplossen, waardoor het slot droog blijft en het onderdeel dus vast komt te zitten en verhardt.

Bovendien veroorzaakt het gebruik van chemische componenten schade aan het galvanische proces, aan de vernis en aan de speciale verven die bij de vervaardiging van het product worden gebruikt.

Wat gebeurt er als de gebruiker het slot niet smeert?

Zonder preventief onderhoud en smering zal de sleutel verharden en zal het slot tekenen van storing vertonen totdat het volledig vergrendeld is, waardoor de gebruiker gedwongen wordt om het te vervangen.

Hoe het slot te beschermen tijdens het schilderen van de deur?

De oriëntatie is in eerste instantie altijd om het slot te verwijderen voordat er een schilderij op de deur wordt aangebracht.

Het gebruik van zelfklevende tapes, als een vorm van isolatie van het slot voor het schilderen, is geen efficiënt proces. Behalve dat ze de accessoires beschadigen, voorkomen ze niet dat de verf in het slot doordringt, vlekken maakt of zelfs de werking ervan in gevaar brengt.

Reacties uitgeschakeld voor Slotengids: installatie en onderhoudstips!