Handig

Robotstofzuigers zijn handig in de huishouding

Onze huishoudens worden steeds slimmer en smarthome oplossingen helpen ons met allerlei taken. Zo ook onze stofzuigers. De stofzuigers met een stekker worden ingeruild voor een draadloze variant of voor een volledig automatische. Zeker de volledig automatische robotstofzuigers zijn in opkomst. Deze moderne stofzuigers gaan door je huis wanneer jou het het beste uitkomt en geven stof geen kans. Er zijn verschillende soorten robotstofzuigers verkrijgbaar van betaalbaar tot extreem duur.

Populaire merken robotstofzuigers

Net als bij alle andere electronica zijn bepaalde merken vooruitstrevend. Bij robotstofzuigers zijn er een aantal merken die al jarenlang succes hebben en zichzelf steeds weer overtreffen. Zo heb je iRobot Roomba, Blaupunkt, Dyson en Philips robotstofzuigers. Er zijn nog wel meer merken die in deze markt meedoen, maar deze zijn in mindere mate populair. Wanneer je opzoek bent naar een merk die zich alleen focust op robot reiniging kom je uit bij iRobot. De iRobot Roomba robotstofzuigers bestaan sinds 2002 en zijn marktleider in dit segment. Roomba weet zich te onderscheiden door gepatenteerde technologieën.

Robotstofzuigers en obstakels

In de beginjaren van de robotstofzuiger wist de stofzuiger niet wat een obstakel was en botste het regelmatig ergens tegenaan. Dit is verleden tijd door het groot aantal sensoren die aanwezig zijn in een robotstofzuiger. Zo weet een automatische stofzuiger precies wanneer hij moet stoppen en kan hij diepte inschatten om niet van de trap te vallen. Door gebruik te maken van akoestische en optische sensoren weet het apparaat precies waar hij wel en niet mag komen.

Kwaliteit van de reiniging

Niet alleen worden onze stofzuigers steeds slimmer, ook worden ze steeds beter in de reiniging. Een robotstofzuiger herkent tegenwoordig stof en vuil. Wanneer het apparaat dit gedetecteerd heeft zal hij net zo lang reinigen totdat hij al het vuil heeft weggehaald. Dit doet hij door een bepaald patroon te gebruiken van de borstels. Vroeger beschikte een robotstofzuiger niet over slimme technologieën en volgde hij een vaste route en keerde hij terug naar zijn station zodra de route voltooid was. Gelukkig is dit verleden tijd en leren ze elke dag weer bij.

Wifi en applicaties

Een belangrijk onderdeel van slimme stofzuigers is de connectiviteit functie. Door het apparaat draadloos te verbinden met het internet kun je het overal ter wereld bedienen. Als je bijvoorbeeld ’s middags onverwachts te horen krijgt dat de visite een uurtje eerder komt kun je de robotstofzuiger eerder aan zijn schoonmaak ronde laten beginnen. Met behulp van een smartphone applicatie kun je snel opdrachten doorgeven aan de robotstofzuiger. Niet alleen geef je opdrachten door, maar kun je ook timers instellen en schoonmaak schema’s bekijken.

 

Reacties uitgeschakeld voor Robotstofzuigers zijn handig in de huishouding