Outdoor

Meer sfeer in je tuin creëren, hoe pak je dat aan?

Wil je meer sfeer in je tuin maar weet je niet goed hoe je dit het best aan kan pakken? Wij geven je hieronder graag wat voorbeelden van tuintips en tuintrends die helpen om je tuin meer sfeer te geven.

Lekker veel kleur in de tuin

Om een meer sfeervol geheel te maken van je tuin is kleur uiteraard een belangrijk onderdeel. We zien bij de nieuwste trends op tuingebied ook veel meer kleur terugkomen in de tuin. Mooie en vooral warm aanvoelende aardetinten zoals bijvoorbeeld bestrating in een terra kleur geven de tuin en het terras een andere uitstraling. Daarnaast gaan we aankomende tuinseizoen ook met bloemen en planten helemaal los met kleur. Rood en oranje of knalgele bloemen in je border of tuin geven de tuin een fleurig aanzicht.

Een zitje maken met natuurlijke materialen

Lekker wonen vinden we belangrijk en dat willen we buiten ook graag doorvoeren. Een leuke loungeplek, waar je heerlijk comfortabel kan zitten, geeft veel meer sfeer aan je tuin. Bovendien kan je er met behulp van terrasverwarming of een gezellige tuinhaard of vuurkorf er ook veel langer van genieten. Als we kijken naar de tuintips en tuintrends van dit moment dan zie je vooral veel gebruik van natuurlijk materialen die ook duurzaam zijn. Hout, rotan of bamboe zijn enkele voorbeelden hiervan.

Vergeet de tuinverlichting niet

Niet is fijner dan de lange zomeravonden buiten in je eigen tuin door te brengen. Naast terrasverwarming is verlichting ook belangrijk. Licht geeft uiteraard ook de nodige sfeer. Tuinverlichting is er in allerlei soorten en maten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor led spotjes in de houten vlonder van je terras of aan de rand van je bestrating. Maar het is ook mogelijk om tuinverlichting in je border plaatsen of een lange led-snoer aan het afdak van je terrasoverkapping. Te bevestigen. Het geeft als het donker is een fijne, warme sfeer.

Een buitenkeuken of een hottub

Wil je nog meer sfeer creëren in je tuin? Dat kan maak plaats een buitenkeuken en/of een hottub. Lekker wonen betekent ook, vaker en nog langer van het buitenleven genieten. Na een drukke werkdag even lekker in de hottub of jacuzzi is heel ontspannend en je geniet ondertussen nog meer van je tuin. Met een buitenkeuken ga je vanzelf ook veel vaker buiten koken en eten met heel het gezin. Op die manier ga je het terras en heel de tuin veel meer zien als een verlengstuk van je woning.

Reacties uitgeschakeld voor Meer sfeer in je tuin creëren, hoe pak je dat aan?