Handig

Dit zijn de badkamertrends van 2023

De badkamer is de ruimte in je huis waar je heerlijk kunt ontspannen, maar ook een plek waar het vooral ’s ochtends druk en een beetje hectisch kan zijn. Het is daarom fijn als je badkamer een sfeervolle inrichting heeft, maar ook praktisch en volgens de laatste trends is ingericht. De combinatie van sfeervol, praktisch en trendy, is zeker mogelijk. Om je hierbij te helpen, hebben we de sanitair en badkamertrends van 2023 voor je op een rijtje gezet.

Ga voor duurzaam

Duurzaam wonen is steeds belangrijker aan het worden. Ook in de badkamer is het mogelijk om voor duurzame materialen en oplossingen te kiezen. Er zijn prachtige, duurzame tegels verkrijgbaar. Voor deze tegels zijn oude tegels als grondstof gebruikt. Om niet teveel water te gebruiken, zijn er douches te koop met een waterbesparende douchekop. Ook de populaire en comfortabele regendouche heeft een variant die waterbesparend is. Door te kiezen voor waterbesparende kranen, bespaar je ook water.

Hotel chique

Een van de andere sanitair en badkamertrends van 2023 is een badkamer in een hotel chique stijl. Deze trend combineert luxe met een sfeervolle inrichting. De wandtegels zijn glanzend en in warme kleuren. De vloertegels zijn groot en mat, wat een mooi contrast vormt met de glanzende wandtegels. Om het een geheel te laten worden, hebben de vloertegels een kleur die goed past bij de andere tegeltjes.

Het sanitair is stijlvol met zachte, ronde vormen. De badkamer kastjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen die de ruimte een warme sfeer geven. Bijpassende accessoires zoals een spiegel, zeeppompjes en een badmat, maken je badkamer in hotel stijl helemaal af. Uiteraard mogen lekkere zachte handdoeken niet ontbreken in deze luxe badkamer.

Ronde vormen

De trend van 2023 voor het sanitair is dat er gebruik wordt gemaakt voor ronde vormen. Deze ronde vormen geven je sanitair een organische en natuurlijke look. Als je voldoende ruimte in de badkamer hebt, is een rond, vrijstaand bad een echte eyecatcher voor deze ruimte. Maar ook voor badkamers met minder ruimte, is er prachtig sanitair met ronde vormen verkrijgbaar. Ronde opzetwaskommen zijn steeds populairder aan het worden. Deze waskommen kun je prima combineren met een ronde spiegel. Voor extra comfort adviseren we je om voor een spiegel met spiegelverwarming te kiezen. Ideaal als de ruimte vochtig is en je toch van de spiegel gebruik wil maken.

Accessoires

Ook zonder een ingrijpende verbouwing van je badkamer, kun je je badkamer aanpassen aan de trends van dit jaar. Dit kun je doen door het vervangen van een aantal accessoires. Zo geven een nieuwe badmat, luxe handdoeken in een andere kleur en een paar andere vaasjes, je badkamer al een totaal andere stijl.

Reacties uitgeschakeld voor Dit zijn de badkamertrends van 2023