Outdoor

Leuke ideeën voor in jouw tuin

Als je een tuin hebt, zijn er een boel dingen die je ermee kunt doen. Je kunt een wilde bloemenmengsel bestellen en planten om de boel op te fleuren, maar je kunt ook gaan voor een gazon, of een stenen terras. De beste tuinen zijn een combinatie van meerdere zaken, tenminste als je het mij vraagt. Ik heb een paar jaar geleden mijn tuin laten doen, en ben ontzettend tevreden. Ik heb een paar leuke tips en ideeën, waarvan ik zeker ben dat jij er ook wel iets mee kan. Dus als jij je tuin wil laten opknappen, of je bent net verhuisd en je moet iets met de tuin, lees vooral verder voor de beste tuintips.

Een gazon is een must in bijna iedere tuin

Een ding wat niet te missen is in de tuin, is het gazon. Graszaad aanbieding? Zie hier. Een gazon geeft een mooi strak uiterlijk aan jouw tuin, maar heeft daarnaast nog veel meer functies. Een goed en gezond gazon speelt een grote rol in het controleren van water, in het geval van overstromingen of hevige regenval bijvoorbeeld. Een gazon biedt mogelijkheden voor kinderen om te spelen. Als je een trampoline, een zwembad of een andere type speeltoestel kwijt wil in de tuin, is het gazon de ideale plek om dat te doen. Een gazon koelt bovendien de tuin af. Vergelijk een grasveld maar eens met een stuk asfalt of een terras van tegels in de zon.

Je tuin is afhankelijk van de ruimte

In een grote tuin kun je van alles doen. Een combinatie van een mooi gazon, bomen, struiken, planten en een terras is in zo’n grote tuin prima te doen. In een kleinere tuin is dat lastiger. In de stad bijvoorbeeld, hebben heel veel mensen een klein tuintje. In een kleine tuin moet je op een zo efficiënt mogelijke wijze omgaan met de ruimte die je wel tot je beschikking hebt. Door klimop of andere klimplanten te plaatsen langs muren en schuttingen kun je van een kleine tuin toch een oase van rust maken. Een andere tip: maak een hoogteverschil in je tuin. Leg een verhoogd terras. Dat geeft de illusie van meer ruimte. 

Een boom is altijd mooi, maar past niet in iedere tuin

Een boom kan niet in iedere tuin. Maar als je in jouw tuin wel de nodige ruimte hebt om een boom te plaatsen, is het een prachtige oplossing. Bomen geven ons letterlijk leven als mensen. Bomen creëren de zuurstof die we nodig hebben om te kunnen leven. Een boom is bovendien een broedplaats voor wilde dieren, vogeltjes en andere kleine wezens. Een boom in je tuin kan een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in jouw omgeving. Gewoon in je eigen tuin!

Maak de tuin die bij je past

Veel mensen zijn bij het kiezen van hun tuin bezig met wat anderen mooi vinden, en hoe een tuin eruit hoort te zien. Dat is naar mijn mening helemaal niet nodig. Richt je tuin in zoals jij dat fijn vindt, en je zult er het meeste van genieten. Succes met jouw nieuwe tuin! 

Reacties uitgeschakeld voor Leuke ideeën voor in jouw tuin