Outdoor

Kunstgras leggen

Kunstgras leggen is een slimme zet als je van een mooi, verzorgd gazon wilt genieten – zonder daar veel tijd en energie aan kwijt te raken. Echt gras blijft niet altijd groen, zeker in landen als België en Nederland, en een kunststof vervanger is dan ook erg interessant. Kunstgras laten leggen biedt echter nog andere voordelen die vaak over het hoofd worden gezien.Wil je meer te weten komen over kunstgras, wat het voor je gazon kan doen en waarom je het door een professional moet laten leggen? Lees dan snel verder!

Waarom kunstgras leggen zo’n goed idee is

Kunstgras is doorgaans gemaakt uit een soort kunststof, en op die manier gekleurd en gevormd dat het er als écht gras uitziet. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voordelen:

1. Kunstgras is duurzaam

Ten eerste kan kunstgras nooit aftakelen, verkleuren of verdorren. Echt gras wordt tijdens de winter of zomer al snel zompig, uitgedroogd of te lang, waardoor je er naderhand heel wat onderhoud aan hebt. Bij kunstgras ben je echter altijd zeker van een mooi gazon dat altijd goed blijft – en dat maakt het dan ook een duurzame investering!

2. Kunstgras leggen op maat

Daarbij is het mogelijk om je nieuwe kunstgras helemaal op maat te laten maken. Heb je een kleine tuin die je wilt afwerken met mooi, verzorgd gras? Of wil je je enorme achtertuin een creatieve toets geven, in de vorm van gras dat er altijd verzorgd bijlegt (eventueel in een leuk kleurtje, zoals geel?) Alles kan als je vertrouwt op de service van een professional.

3. Kunstgras is overal toepasbaar

Vervolgens kan kunstgras ook zowat overal gelegd worden. Zelfs op plaatsen waar écht gras nooit zou kunnen groeien! Ligt je tuin er wat slordig bij, doordat er bijvoorbeeld bepaalde stukken altijd droog blijven liggen? Kunstgras is de oplossing. Dankzij dergelijk gras krijgt je gazon snel een effen, verzorgde look.

4. Veilig voor kinderen en huisdieren

Een ander belangrijk voordeel van kunstgras is dat het ook veilig is voor spelende kinderen of huisdieren. Het gras is zacht en beweegt gemakkelijk mee, waardoor het risico op verwondingen onbestaande is. Toch krijgen kinderen en huisdieren de kans om zich helemaal uit te leven in de tuin!

5. Kunstgras is waterproof

Ten slotte is kunstgras uitermate goed bestand tegen modder en vocht, waardoor zich nooit poelen of vlekken op het oppervlak kunnen vormen. De waterdoorlaatbaarheid van het gras zorgt ervoor dat het oppervlak er altijd mooi blijft uitzien. Dat betekent dus ook dat je er nog minder onderhoud aan heeft!

Kunstgras leggen: laat het over aan een professional

Ben je overtuigd van de voordelen van kunstgras als gazon? Dan moet je het natuurlijk gewoon nog laten leggen! Een speciaalzaak biedt niet enkel een breed gamma aan verschillende soorten en types kunstgras, maar kan je ook helpen om het gras op een professionele, duurzame manier te leggen. Het resultaat is een tuin die er prachtig en verzorgd uitziet, en waar je met het hele gezin ten volle van kunt genieten!

Reacties uitgeschakeld voor Kunstgras leggen