Duurzaam

Besparingen van zonnepanelen

Zonnepanelen kopen is inmiddels een heuse trend geworden. Het viel mij een jaar geleden al op dat steeds meer woningen zwarte panelen op hun dak plaatsten. Op dat moment had ik nog niet zodanig veel kennis over zonnepanelen om te bedenken dat die keuze enorm veel geld kan besparen. 

Na een tijd werd mij gevraagd om meerdere teksten over zonnepanelen te schrijven. Sinds dat moment hield ik mij veel bezig met de werking en voordelen van zonnepanelen en kwam ik tot de conclusie dat de plaatsing van zonnepanelen nog niet zo’n gek idee is.

Besparing zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is enkel interessant als de plaatsing ook daadwerkelijk iets oplevert. Het is dan ook niet gek dat veel personen, die overwegen zonnepanelen aan te schaffen, zich direct verdiepen in de opbrengsten van zonnepanelen. Ondanks dat de besparingen en opbrengsten van de zonnepanelen nooit met volle zekerheid te zeggen zijn, is het prettig om een indicatie te hebben.

Terugverdientijd

Zonnepanelen zijn erg prijzig en daardoor een behoorlijke investering voor de meeste huishoudens. Om te kunnen spreken van opbrengsten is het van belang dat de investering eerst is terugverdiend. Uit meerdere berekeningen die hebben plaatsgevonden, blijkt dat de zonnepanelen binnen 7 tot 20 jaar terug te verdienen zijn. Vanaf dat moment zul jij écht besparen.

Hoeveel bespaar ik?

Uiteraard hangt de besparing af van de hoeveelheid zonnepanelen. Indien jij 10 zonnepanelen op het dak hebt geplaatst, zal jij over een jaar tijd al zo’n €884 euro besparen op jouw energierekening. Door de jaren heen zal dit een groot verschil maken! Dit bedrag is enkel een indicatie. De opbrengst hangt immers ook af van de kwaliteit en het vermogen van de betreffende panelen en de weersomstandigheden.

Wanneer bespaar ik het meeste?

Hoe beter de weersomstandigheden zijn, hoe meer energie de zonnepanelen zullen opbrengen. Op een zonnige dag zullen de panelen immers meer licht opvangen en daardoor in staat zijn om meer energie op te wekken. Hoe meer energie er opgewekt wordt in korte tijd, hoe meer geld jij zult besparen.

Het hele jaar door zullen de zonnepanelen in staat zijn om energie op te wekken, zelfs in de winter. Uiteraard zal de opbrengst in dit seizoen lager zijn dan in de zomerdagen. Er valt dus te concluderen dat jij in de zomer op een zonnige dag het meest zult besparen.

Reacties uitgeschakeld voor Besparingen van zonnepanelen