femke-blogt_diy-fotobehang
Interieur

5 Tips voor een persoonlijker interieur

Een huis gevuld met items die rechtstreeks uit een woonmagazine lijken te komen is natuurlijk heel mooi, maar maakt een huis niet echt persoonlijk. Een huis wordt pas echt een thuis zodra je een persoonlijke touch toevoegt. Dit kan natuurlijk met eigen foto’s, maar er zijn meer manieren om je huis een stukje persoonlijker te maken! Hieronder vind je 5 ideeën voor een fijn (t)huis vol persoonlijke items.

1. Decoratie met een verhaal

Decoratie gekocht in de winkel is natuurlijk heel mooi. Maar nog leuker is het als je deze combineert met mooie items die je mee hebt genomen van bijvoorbeeld een vakantie in het buitenland. Denk daarbij aan een handgesneden houten olifantje uit Sri Lanka, een Venetiaans masker of een geishapoppetje uit Japan. Allemaal items met een mooi verhaal en een bijzondere herinnering aan je reis.

2. Meubelstukken met geschiedenis

Ook door middel van bijzondere meubels kun je persoonlijkheid toevoegen aan je interieur. Wat denk je van een mooie antieke kast die nog van je overgrootoma is geweest. Ook meubels zonder eigen geschiedenis kunnen heel persoonlijk zijn, doordat ze jouw smaak en persoonlijkheid weerspiegelen. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de kringloop voor mooie oude meubels. Allemaal items die je niet bij iedereen thuis vindt en op die manier een stukje persoonlijkheid aan je interieur toevoegen.

3. Maak zelf meubels (of laat ze op maat maken)

Je kunt natuurlijk ook zelf je meubels ontwerpen. En als je heel handig bent (of een klusser in de familie hebt) kun je die ook nog zelf maken. Pimp bestaande meubels tot een compleet nieuw meubelstuk of ontwerp een kast op maat die aansluit bij je wensen en de rest van het interieur. Zo heb je zeker weten iets unieks in huis!

femke-blogt_diy-fotobehang

4. Ga voor een unieke wandbekleding

Naast bijzondere decoratie of meubels kun je ook kiezen voor speciale wandbekleding. Behang een wand met fotobehang van je eigen foto, maak een mooie houten lattenwand, ga aan de slag met stickers of schilder een mooi patroon op de muur. Ideeën genoeg om voor iets specialers te kiezen dan een simpele witte muur.

5. Zelfgemaakte kunst aan de muur

Ben je een DIY-er of knutselkoning? Dan kun je natuurlijk ook je eigen kunst voor aan de muur maken. Maak bijvoorbeeld een mooi schilderij, borduur een toffe quote of lijst je artistieke foto’s in. Vind je jezelf niet creatief genoeg om zelf wat te maken, maar heb je wel leuke ideeën? Dan kan je natuurlijk ook een schilderij of illustratie op maat laten maken!

Uiteindelijk zijn het natuurlijk vooral alle spullen samen die van je huis een thuis maken die jouw persoonlijkheid weerspiegeld. De hoofdtip is eigenlijk vooral: kies niet alleen standaard meubels en decoratie, maar combineer en creëer zo je eigen stijl!

Reacties uitgeschakeld voor 5 Tips voor een persoonlijker interieur